Toegankelijkheid StartFest Eemsdelta

Toegankelijkheid StartFest Eemsdelta

Vanuit StartFest vinden we dat iedereen volwaardig mee moet kunnen doen. Daarom vinden we het belangrijk om duidelijk te zijn over de toegankelijkheid van de verschillende festivals.

Campus binnen

In de campus is alles gelijkvloers. Er is ook een minder validen-toilet aanwezig. Deze is bij de ingang van de campus. De prikkelarme ruimte bevindt zich ook in dit gedeelte van het festival.

Campus buiten

Hier staan de foodtrucks en zijn sportactiviteiten bij het basketbalveld. Dit basketbalveld is vanaf het foodtruckplein bereikbaar met een trap. Via de achterkant is het veld bereikbaar met een rolstoel. Hiervoor moet je wel over een stuk grasveld rijden.

Control Seal – fabriekshal

De fabriekshal is op de begane grond. De grond is niet geheel vlak. Het is een oude fabriekshalvloer. Op de meeste plekken is de hal redelijk goed begaanbaar met een rolstoel. Op een paar plekken is er een verhoging. Wil je in gesprek met één van de bedrijven die daar staan? Geef het bij de crew aan, zodat ze naar jou toe kunnen komen.

Control Seal buiten

Het terrein is redelijk gelijkvloers. Een deel van de bedrijven staan op het geasfalteerde stuk buiten en een deel op het gras. Het stuk waar gras ligt is minder goed toegankelijk met een rolstoel. De minder validen-dixi staat ook buiten.

Verbinding verschillende locaties

Tussen de beide locaties ligt het Damsterdiep. Hier ligt een tijdelijke brug overheen. Deze brug heeft een trap en is daarom niet goed toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. Om goed van de ene naar de andere kant te komen is het gebruik van een eigen auto het handigst. Meer hierover lees je hieronder.

Parkeren met gehandicaptenkaart

Bij zowel de Campus als bij Control Seal zijn plekken gereserveerd voor mensen met een gehandicaptenkaart. Het is aan te raden om met de auto te komen als je beide locaties wilt bezoeken, omdat de brug niet toegankelijk is voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. Wil je hier parkeren, laat dan je gehandicaptenkaart zien aan de verkeersregelaars. Zij laten je dan door. Ben je slecht ter been en heb je geen gehandicaptenkaart? Laat het ons dan weten via startfest@eemsdelta.nl. Dan kunnen we samen bekijken hoe je alsnog dicht bij beide locaties kunt parkeren.

Prikkelarme ruimte

De prikkelarme ruimte bevindt zich op de Campus. Het is één van de kleedkamers. Je kunt ten alle tijden gebruik maken van de ruimte. In deze ruimte bevinden zich kleedkamerbankjes met kussens, puzzels, blaadjes om te lezen en sudoku. Het is een ruimte om tot rust te komen, zodat je daarna weer vol energie naar het festival kan gaan.

NGT-tolk

Op deze editie van StartFest is geen gebarentolk en ADL-assistentie aanwezig.

Festival buddy’s

Heb je vragen of heb je ergens hulp bij nodig? Ga naar één van de festivalbuddy’s. Festivalbuddy’s zijn te herkennen aan de gekleurde hesjes en staan klaar om je te helpen.

Vragen

Heb je vragen over de toegankelijkheid van StartFest Eemsdelta? Stuur dan een mailtje naar startfest@eemsdelta.nl