Toegankelijkheid StartFest Euroborg Groningen

Toegankelijkheid StartFest Euroborg Groningen

Toegankelijkheid StartFest Euroborg Groningen

Vanuit StartFest vinden we het belangrijk dat iedereen volwaardig mee kan doen.

Hattrick lounge

Het binnen gedeelte van het festival is gelijkvloers. Over de kabels worden matten gelegd, zodat je er met een rolstoel overheen kan. Dit is ook de verdieping waar de twee mindervalide toiletten zijn. Ook is er voor extra licht gezorgd, zodat alles goed zichtbaar is.

Buitenpleinen

De buitenpleinen bestaan uit delen. Er is een deel onderaan de trap en bovenaan de trap. Het is mogelijk om via een helling, die tussen de trappen doorlopen omhoog te gaan met een rolstoel.

Kiss-and-ride

Het is mogelijk om afgezet te worden tussen de twee pleinen, voor de ingang van de Euroborg (Boumaboulevard 41, 9723 ZS Groningen). Dit is op het bovenste deel van het plein.

Workshopruimtes

Om naar de workshopruimtes te gaan meld je je bij het infopunt om de juiste tijd. Je wordt dan naar de juiste ruimte gebracht. Dit kan via de trap of via de lift.

Lift

De lift in  het gebouw is 110 cm breed en 210 cm diep. Er is en spiegel bevestigd aan de achterkant van de lift. Op bijna elke verdieping is de lift verbonden met het trappenhuis, waardoor er voldoende ruimte is om de draai te maken om uit de lift te komen. Er is alleen één uitzondering en dat is op de eerste verdieping. Als je uit de lift gaat moet je gelijk naar rechts draaien. De breedte van dit gangpad is 125 cm. Afhankelijk van de grootte van de rolstoel kan het zijn dat deze draai moeilijk te maken is.

Deuren en gang

Alle deuren gaan handmatig open. Daarom is het ook goed dat de groepen naar de workshopruimte worden gebracht. De breedte van de deuropeningen zijn 90 cm. De gang heeft een breedte van 186 cm.

Prikkelarme ruimte

De prikkelarme ruimte bevindt zich in de kleedkamer voor gasten, verdieping -2. Je kunt ten alle tijden gebruik maken van de ruimte. In deze ruimte bevinden zich tribunestoelen met kussens, puzzels, blaadjes om te lezen en sudoku. Het is een ruimte om tot rust te komen, zodat je daarna weer vol energie naar het festival kan gaan. Er bevinden zich normale toiletten in deze ruimte. De mindervalidetoiletten bevinden zich alleen in de Hattrick Lounge. Ook de deur naar de prikkelarme ruimte gaat alleen handmatig open. Als dit lastig is kun je een festivalbuddy van StartFest vragen om te helpen. Je herkent ze aan de gekleurde hesjes.

Festival buddy’s

Heb je vragen of heb je ergens hulp bij nodig? Ga na één van de festivalbuddy’s. Festivalbuddy’s zijn te herkennen aan de gekleurde hesjes en staan klaar om je te helpen.

NGT-tolk

Op deze editie van StartFest is geen gebarentolk en ADL-assistentie aanwezig.