Ga! Ontmoet talent voor jouw bedrijf op Startfest

MELD JE AAN

Wat heeft StartFest te bieden?

1

StartFest is voor jou. Hét festival waar jij het talent uit de regio ontmoet én uitdaagt!

2

Het grootste werk- en ontwikkelevenement in Noord-Nederland met een enorm bereik.

3

Centraal op één plek, op één dag. Hier kan je kosteloos gebruik van maken.

4

Bezoekers brengen hun unieke talenten en vaardigheden mee, daarom beperken we ons niet tot CV en opleiding. Voor jouw dé kans om te laten zien wat jouw bedrijf te bieden heeft en in contact te komen met het (on)ontdekt talent uit jouw regio.

5

Het enige wat jij moet doen is inschrijven, laten zien wat je doet en duidelijk maken wie je zoekt. Wij doen de rest, zijn je grootste fan en houden een plekje voor je vrij. StartFest. Ga!

Ervaringen met StartFest

Atalian b.v.

Wij vinden het belangrijk om vanuit maatschappelijk betrokken ondernemen deel te nemen aan StartFest. We willen graag de vooroordelen over het werken in de schoonmaakbranche wegnemen. Onze branche biedt mogelijkheden voor velen, ook voor theoretisch geschoolden. We informeren bezoekers graag over de kansen bij Atalian, zoals dat fulltime werken een mogelijkheid is en dat je een goed arbeidscontract kunt krijgen.

Taxiwerq

De taxibranche heeft veel meer te bieden dan vaak wordt gedacht. Op Startfest geven wij op een inkijkje in dit prachtige beroep. Niet alleen door in gesprek te gaan, maar juist door te laten ervaren wat een toekomstig taxichauffeur te wachten staat!

ZINN

Wij doen mee met StartFest omdat wij mensen op een laagdrempelige manier willen laten kennismaken met de zorg. Tijdens het festival kunnen bezoekers met een VR-bril ontdekken hoe wij invulling geven aan de zorg en welke innovaties en vernieuwende zorgconcepten er zijn in de ouderenzorg. Dit is zo veel meer dan de meeste mensen denken!

Kleerlijk

Onze ervaring is dat mensen met talenten voor het ambacht van kleermaker vaak een klein netwerk hebben. Wij komen juist graag in contact met mensen met deze talenten. Op deze manier kunnen we aan een breed publiek laten zien wie we zijn en wat we doen en vergroten we onze zichtbaarheid. Bezoekers kunnen bij ons kennismaken met het vak kleermaker.

RDW

Mensen weten vaak niet wat RDW allemaal doet en vinden ons na een gesprek vaak verrassend veelzijdig. Bezoekers aan StartFest kunnen met aansprekende activiteiten kennismaken met onze organisatie. Naast dat we bezoekers voor nu of in de toekomst kunnen inspireren, vinden wij het ook ontzettend leuk om aan dit festival deel te nemen. Wij zien onze deelname als een mooie win-win situatie.

StartFest per locatie

1

Op 14 maart is StartFest bij de Campus Eemsdelta in Appingedam! Van 9:00 tot 21:00 uur inspireren we bezoekers om kwaliteiten en talenten te ontdekken en wat ze hiermee kunnen doen. Wil jij je aanmelden als standhouder? Klik dan hier.

Op 15 februari a.s. start om 15.30 uur in de kantine van het Werkbedrijf Eemsdelta, Fivelpoort 1 in Appingedam een inspiratiemiddag voor de standhouders van StartFest “WaarkZat” Editie.

Tijdens deze inspiratiemiddag is er de mogelijkheid om door middel van speeddatesessies met de aanwezige sprekers te sparren.Uiteraard dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Meer informatie vind je hier: Informatie Inspiratiemiddag 15 Februari (werkeventwaarkzat.nl)

1

TT Circuit Assen decor StartFest
Op 14 mei wordt het TT Circuit Assen van 10.00 – 20.00 uur dé locatie voor een dag vol inspiratie, netwerken en mogelijkheden. De organisatie belooft een gevarieerd programma met workshops, presentaties en interactieve sessies die jou helpen bij het zetten van de volgende stap in je leven, opleiding of carrière. Denk aan een workshop ‘CV maken’, ‘jezelf presenteren’, een gezondheidscheck of maak kennis met mogelijke toekomstige werkgevers.

StartFest is verre van een traditionele banenmarkt; het is een inspirerend festival dat draait om het ontdekken van talenten en het laten groeien van vaardigheden. Het is bedoeld voor iedereen die zich wil oriënteren op een volgende stap in hun leven, opleiding of carrière. Of je nu aan het begin van je loopbaan staat, een carrière switch overweegt, of gewoon op zoek bent naar nieuwe uitdagingen, StartFest biedt de mogelijkheid om te ontdekken, te leren en te groeien.

Wil jij als bedrijf of organisatie hierbij zijn? Meld je dan aan via het formulier hieronder!

 

1

25 januari was StartFest bij de Euroborg in Groningen! Van 9:00 tot 20:00 uur inspireerden we bezoekers om kwaliteiten en talenten te ontdekken en wat ze hiermee kunnen doen.

 

Deze bedrijven stonden onder andere op StartFest in Groningen!

Logo ministerie van Defensie
Logo Zorgplein Noord
SBB
Tienstra schoonmaakbedrijf
OOI
Cruon beveiliging
Taxiwerq
Connexxion
Ommekeer
KWS
LAVG
Techgrounds
Logo Gemeente Groningen
De Wilde Wegenbouw
WIJ Groningen
Singhboard
Link 050
GAP Academy
Isis kraamzorg
Kleerlijk
Atalian
Werkpro
Wagenborg
Logo Witec Innovating Together
Lentis
Century
Avitec
Zinn
Buster
Logo van Frijlande
CNX+WH_Logo
Logo van Beijk Catering
Logo Leerbouwen

Meld je nu aan!

Meer weten en in contact komen met ons accountteam? Of je aanmelden als standhouder? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Veelgestelde vragen

1

Wat is StartFest?
StartFest is hét festival waar jij het talent uit de regio ontmoet én uitdaagt!  Het is het grootste werk- en ontwikkelfestival in Noord-Nederland met een enorm bereik. Centraal op één plek, op één dag, waar jij kosteloos gebruik van kunt maken.

Bezoekers van StartFest nemen kwaliteiten en talenten mee! Zij gaan, samen met jullie, ontdekken wat ze hiermee kunnen! Ga het gesprek met ze aan en laat ze erachter komen welke kansen er zijn op de arbeidsmarkt. Door deze ontmoetingen, workshops en activiteiten krijgen zij inzicht in wat bij hen past.  Starten op de arbeidsmarkt, het gaan volgen van een opleiding of vinden van ander (vrijwilligers)werk, alles is mogelijk op StartFest.

2

Voor wie is StartFest?    
Iedereen is welkom! Of een bezoeker nou op zoek is naar werk, zich wil oriënteren op (ander) (vrijwilligers-)werk of op zoek is naar de volgende stap zijn ontwikkeling. Iedereen is welkom, jong, oud, schoolgaand, werkzoekend of werkend!

3

Waar en wanneer is StartFest?
Er worden meerdere festivals georganiseerd in Groningen en Noord-Drenthe. Zo is er altijd eentje bij jou in de buurt waar jij inwoners uit jouw omgeving kunt ontmoeten.

4

Moet ik me vooraf aanmelden?
Ja, als standhouder moet je je vooraf aanmelden voor deelname. Laat je gegevens achter in het bovenstaande formulier en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

5

Hoe presenteer ik mijn bedrijf op StartFest?
We willen bezoekers prikkelen, inspireren en uitdagen! Daarom vragen we jullie creatief te zijn. Denk aan een interactieve activiteit. Of laat de bezoekers iets beleven! Daag ze uit om zelf aan de slag te gaan, inspiratie op te doen en buiten de gebaande paden op ontdekkingstocht te gaan naar hun stap in ontwikkeling. Je mag groot denken!

Heb je inspiratie nodig? Schroom niet contact met ons op te nemen. Ben jij nog niet bekend en/of jij nog geen contact met Werk in Zicht? Klik hier om naar onze contactpagina te gaan en vind jouw persoonlijke adviseur.

6

Hoe zit het met de kosten?
Meedoen aan één of meerdere festivals kost jou helemaal niets. Iedere werkgever of organisatie die het aandurft om op een creatieve en uitnodigende manier in contact te komen met bezoekers is van harte welkom.

7

Kan ik deelname aan StartFest opnemen als Social Return verplichting?
Je deelname aan StartFest kan je opvoeren als maatwerk verantwoording op je Social Return verplichting. Vanuit het Coördinatiepunt Social Return Groningen is deelname voor een bedrijf / opdrachtnemer aan StartFest gewaardeerd met een vast bedrag van €1.250 per dagdeel/per aanwezige persoon, inclusief voorbereidingstijd en materiaalkosten. Deze waarde kan verantwoord worden als maatwerk verantwoording op je Social Return verplichting in de Social Return Monitor. Meer informatie over Social Return verantwoording vind je op www.werkinzicht.nl/socialreturn

8

Waar vind ik meer praktische informatie over mijn deelname?
Alle praktische informatie voor deelnemende standhouders  volgt in een nieuwsbrief. Ook is deze informatie, zodra beschikbaar, te vinden op deze website.

9

Wie organiseert StartFest?
Werk in Zicht (WIZ) is de initiatiefnemer van de festivals. Werk in Zicht is het samenwerkingsverband tussen alle gemeenten in Groningen en de kop van Drenthe, UWV, de sociale partners en de provincies Groningen en Drenthe. De festivals worden medemogelijk gemaakt door onze samenwerkingspartners (klik om het Colofon te zien) en Nationaal Programma Groningen.