14 mei op het TT Circuit in Assen. Maak werk van je toekomst

TT Circuit Assen decor voor StartFest

Op 14 mei was het TT Circuit Assen dé locatie voor een dag vol inspiratie, netwerken en mogelijkheden. Met een gevarieerd programma met workshops, presentaties en interactieve sessies werden bezoekers  geholpen bij het zetten van de volgende stap in hun leven, opleiding of carrière. Denk aan een workshop ‘CV maken’, ‘jezelf presenteren’, een gezondheidscheck of maak kennis met mogelijke toekomstige werkgevers. Deze StartFest gemist? Check dan onze agenda en ontdek wanneer StartFest bij jou in de buurt is!

Vele bezoekers kwamen naar deze editie en gingen met de aanwezige opleiders, bedrijven, maatschappelijke- en brancheorganisaties in gesprek. Bezoekers konden in festivalsfeer hun talenten ontdekken en ter plekke werk maken van hun toekomst. De organisatie van deze editie was in handen van Werkplein Drentsche Aa, samen met Werk in Zicht. StartFest is het grootste werk- en ontwikkelevenement in Noord-Nederland, bestaande uit 12 festivals verspreid over Groningen en Noord-Drenthe.  

Opening door Creators FC

Creators FC, met Glenn Helder, bekend als percussionist, voormalig profvoetballer en ex-international van het Nederlands voetbalelftal, verzorgde samen met Roy van Rossum (alias Roy de Coach) en Koen van der Leeden, van koenzitoen, TouzaniTV & KeepersTV, op geheel eigen wijze de opening.

Kansen en mogelijkheden ontdekken

Gidsen stonden klaar om bezoekers, van alle leeftijden en opleidingsniveaus, te begeleiden en te helpen bij het vinden van hun sterke punten en kansen. Verspreid over pleinen konden bezoekers deelnemen aan diverse doe-activiteiten en workshops om inspiratie te krijgen voor hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Er waren werkgevers uit verschillende sectoren zoals Bouw&Groen, Logistiek, Mobiliteit, Hospitality, Zorg, Infra, Veiligheid, ICT, Zakelijke Dienstverlening, Overheid, Onderwijs en Techniek. Op StartFest draait het niet om CV’s, maar om wat mensen kunnen. Of het nu gaat om (meer) gaan werken, een (andere) baan, beginnen met een opleiding, vrijwilligerswerk of een oriëntatie: iedere beweging is waardevol.  

Activiteiten en workshops

Het TT Circuit bood een scala aan activiteiten en workshops. Om ervoor te zorgen dat alle bezoekers volledig konden deelnemen, waren er tolken aanwezig en was er kinderopvang beschikbaar. Alles om bezoekers op een plezierige manier kennis te laten maken met hun kansen en ontwikkelmogelijkheden.  

Bezoekers en bedrijven over StartFest

Sandra bezocht StartFest en wilde meer weten over hoe ze aan een baan kan komen in de schoonmaak- of zorgsector. “En de eerste afspraak met een organisatie heb ik vandaag al gemaakt!”   Van Boeijen nam ook deel aan StartFest. “Door de laagdrempelige opzet van StartFest hebben we vandaag veel mooie gesprekken gevoerd met mensen die op zoek zijn naar de combinatie van werk&leren of vrijwilligerswerk. En we hebben met een aantal van deze mensen al nummers uitgewisseld om na StartFest verder in gesprek te gaan.”   HOB Plaagdierexperts was ook erg tevreden. “We hebben veel mensen gesproken die interesse in ons werk hebben en sommige willen gelijk al een dagje meelopen met onze collega’s.”

Heb je deze eerste editie gemist? Kijk dan snel op onze agenda wanneer er een StartFest bij jou in de buurt is.

 

Bedrijven die er voor jou waren: