25 januari in de Euroborg in Groningen. Maak werk van je toekomst

StartFest, het was een mooi festival!

Donderdag 25 januari was de eerste editie van StartFest bij de Euroborg in Groningen! Van 9:00 tot 20:00 uur inspireerden we bezoekers, en misschien wel jou, om kwaliteiten en talenten te ontdekken en wat je hiermee kunt doen. Heb je deze eerste editie gemist? Kijk dan snel op onze agenda wanneer er een StartFest bij jou in de buurt is.

En was je er wel bij? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw mening. Wil je wat vragen voor ons beantwoorden? Klik dan hier en alvast bedankt!

Bekijk hier onze terugblik in beeld!

De eerste editie van StartFest was een groot succes!

Op donderdag 25 januari 2024 heeft het allereerste StartFest plaatsgevonden in de Euroborg in Groningen. Zo’n 90 opleiders, bedrijven, ondernemers en brancheorganisaties gingen in de Euroborg met meer dan 3500 bezoekers in gesprek over wat ze te bieden hebben. Zeker 30% van de bezoekers ging met een vervolgafspraak de deur weer uit.

In festivalsfeer je mogelijkheden ontdekken

StartFest is het grootste werk- en ontwikkelevenement in Noord-Nederland, bestaande uit 12 festivals verspreid over Groningen en Noord-Drenthe.

Werkgevers uit onder meer de zorg, bouw en techniek, zakelijke dienstverlening, horeca en logistiek inspireerden bezoekers door doe-activiteiten om hun kwaliteiten en talenten te ontdekken en wat ze hiermee kunnen doen. Van (meer) gaan werken, een (andere) baan, beginnen met een opleiding, vrijwilligerswerk of beginnen met een oriëntatie. Gidsen stonden klaar om bezoekers op weg te helpen en te ontdekken wat hun talenten en mogelijkheden zijn. Tolken waren aanwezig en zelfs kinderopvang was mogelijk. Alles werd in het werk gesteld om bezoekers op een leuke laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met kansen in onze gemeente.

Er was voor de bezoekers van alles te doen: lassen leren, virtueel door Groningen fietsen, met graafmachines werken, games spelen met een VR-bril, je digitale vaardigheden testen of ontspannen bij straattheater en kledingadvies krijgen van een styliste. Maar je kon ook aan diverse workshops meedoen.

StartFest is de eerste stap richting werk of scholing

Wethouder werk Carine Bloemhoff: “Geweldig om zoveel bezoekers en ondernemers vandaag te zien. Dit is het eerste festival van een reeks van 12 in de hele provincie Groningen en de kop van Drenthe, dus dichtbij de mensen. Het is zien, voelen, meemaken en ontmoeten. Dat is waar het bij deze festivals om draait, om uiteindelijk mensen de stap te laten zetten richting werk of scholing.”

Ongekende talenten

Jörgen Raymann gaf samen met wethouder Carine Bloemhoff de aftrap voor StartFest. Aansluitend nam hij met zijn verhaal mensen mee in waar hij oprecht in gelooft: “Wij moeten mensen nog ontdekken. De arbeidsmarkt heeft heel veel groeibriljanten die ze kunnen ontdekken. Geef ze een kans, haal ze binnen en zorg ervoor dat ze een veilige omgeving hebben om zich te ontwikkelen. En dan ga je zien hoeveel mooie dingen we kunnen ontwikkelen met elkaar.

Bezoekers en bedrijven zijn enthousiast over StartFest

“Ik wist niet dat er zoveel plekken zijn waar je kunt werken. Een goede plek om te beginnen en een beetje een idee te krijgen. Ik heb veel nieuwe dingen gezien. Ik ben met een aantal werkgevers in contact gekomen.” waren reacties die bezoekers gaven. Maar ook bedrijven zijn enthousiast over de eerste editie van StartFest. Niet alleen het aantal maar ook de diversiteit in de bezoekers maakt het tot een succesvolle dag. RDW: “Wij zijn blij verrast want we hebben vandaag meer dan 200 goede, inhoudelijke gesprekken gevoerd. LAVG: “De laagdrempeligheid zorgde ervoor dat iedereen zich welkom voelde.”

Hieronder zie je wat er op het eerste festival te doen was!

De volgende edities van StartFest:

14 maart 2024 (Campus Eemsdelta)

14 mei 2024 (TT Circuit Assen)

27 juni 2024 (De Toekomst, Scheemda)

De bedrijven die er voor jou waren

Heb je vragen?