Bereikbaarheid & toegankelijkheid

Bereikbaarheid & toegankelijkheid

Kom jij ook naar StartFest op 14 mei? Hier is alles wat je moet weten om er te komen!

 Met de auto? 

Geen zorgen over parkeren, dat is gratis op het evenemententerrein. Volg simpelweg de borden TT-circuit voor de makkelijkste route. Of zet in je navigatie:
De Haar 9, 9405 TE,  Assen

Met het OV? 

Neem Qbuzz lijn 1 vanaf Centraal Station Assen richting TT Circuit. Stap uit bij TT Circuit. Na een korte wandeling van ongeveer 10 minuten vanaf de halte ben je bij het festival!

Pendelbus nodig?

Vanaf Javastraat 15 vertrekt van 09:00 tot 17.00 uur ieder uur een bus die je direct naar StartFest brengt. Let op: deze bus is niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Kom je liever met de fiets of scooter?

Er zijn genoeg fietsvakken beschikbaar. Gebruik de routeplanner via TT-tunnelweg voor de beste route.

 

Zorg dat je niets mist en plan je reis alvast in!

 

Toegankelijkheid

Vanuit StartFest vinden we het belangrijk dat iedereen volwaardig mee kan doen.

Festivalterrein

Het festival vindt voornamelijk buiten plaats. Het terrein is volledig geasfalteerd en daardoor goed toegankelijk met een rolstoel. In het tankstation op dit terrein zijn twee mindervalide toiletten aanwezig.

Workshopruimtes bij vipruimtes

Enkele workshopruimtes inclusief de prikkelarme ruimte zijn te vinden bij de vipruimtes. Deze ruimtes zijn te bereiken met een lift. Er zit geen spiegel in de lift. Het is daarom handig om achterstevoren de lift in te rijden, zodat je goed kan zien wat er voor je gebeurt zodra je de lift uitkomt. Er is ook een mindervalide toilet aanwezig bij deze workshopruimtes.

Bussen

Er worden bussen ingezet vanaf de Javastraat in Assen. Deze bussen zijn niet rolstoeltoegankelijk. De beste manier om naar het festival te komen als je slecht ter been bent is met een auto.

Parkeren

Er zijn 25 mindervalide parkeerplaatsen op het parkeerterrein naast het festival. Neem vooral je gehandicaptenkaart mee, zodat je hier gebruik van kunt maken. Heb je geen gehandicaptenkaart, maar wil je wel gebruik maken van een mindervalide parkeerplaats? Neem dan contact op met startfest@wpda.nl.

Prikkelarme ruimte

De prikkelarme ruimte bevindt zich in Vipruimte Bakker. In deze ruimte zijn speciale VR-brillen met koptelefoon waarmee je rustgevende muziek met beeld op kan zetten. Er is altijd een medewerker aanwezig in deze ruimte. Deze ruimte is te bereiken met een lift. Er zit geen spiegel in de lift. Het is daarom handig om achterstevoren de lift in te rijden, zodat je goed kan zien wat er voor je gebeurt zodra je de lift uitkomt. Er is ook mindervalide toilet aanwezig vlak bij deze prikkelarme ruimte.

NGT-tolk en ADL-assistentie

Bij deze editie is een NGT-tolk aanwezig. Om hier gebruik van te maken kun je je melden bij het Servicepunt – Welkomstcenter (bij ingang TT-terrein rechts). Er is geen ADL-ondersteuning bij deze editie van StartFest.

Festival buddy’s

Heb je vragen of heb je ergens hulp bij nodig? Ga naar één van de vele festivalbuddy’s. Festivalbuddy’s zijn te herkennen aan de gekleurde hesjes en staan klaar om je te helpen.

Vragen?

Heb je vragen over de toegankelijkheid van StartFest Assen, stuur dan een mail naar startfest@wpda.nl